معرفی مرکز
با توجه به گسترش جهانی بیماری اچ‌آی‌وی و روند رو به رشد آن در ایران، به‌ویژه در جنوب کشور؛ و با وجود تجارب و امکانات اولیه و نمونه‌ی کافی و زمینه‌های پژوهشی که به توانایی‌های بالقوه در کنترل و مراقبت این بیماری منجر شده بود، از اواسط دهه‌ی ۸۰ شمسی، نیاز به راه‌اندازی یک مرکز تحقیقاتی‌تخصصی در این منطقه‌ی کشور ضروری می‌نمود.
مرکز تحقیقات اچ‌آی‌وی/ایدز شیراز، فعالیت خود را از سال ۱۳۸۶ با موافقت اصولی دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز کرد و در سال ۱۳۹۲ موفق به دریافت مجوز قطعی گردید. این مرکز تحقیقات با در اختیار داشتن پنج‌عضو هیأت علمی مؤسس، سه‌عضو هیأت علمی مقیم و سه‌عضو هیأت علمی وابسته و وجود امکانات آزمایشگاهی و فضای مکفی و ایده‌های نو تحقیقاتی و کاربردی و بنیادی متعدد در زمینه‌های مرتبط با اچ‌آی‌وی، موفق به ارائه‌ی بیش از ۳۰۰ مقاله‌ی علمی و تخصصی در قالب مقالات مجله‌ای و همایشی گردیده است. همچنین تلاش برای گسترش فعالیت‌ها، مطابق با برنامه‌ی استراتژیک مرکز در حال انجام می‌باشد.
ماموریت:
از آنجایی که تمامی پژوهش‌ها، ارتباط شیوع بیماری اچ‌آی‌وی با رفتارهای پرخطر اجتماعی را اثبات کرده‌اند، پس این بیماری نه فقط یک مشکل پزشکی؛ که یک مشکل اجتماعی نیز به‌شمار رفته و عزم ملی را برای مقابله با آن می‌طلبد. ازاین‌رو، این مرکز با رویکردی جامع و چندجانبه‌ی پژوهشی؛ آموزشی؛ پیشگیرانه و خدماتی‌درمانی اهداف زیر را دنبال کرده و دست تمامی پژوهشگران، استادان، دانشجویان، مراکز تحقیقاتی و مراکز مرتبط را، برای همکاری، چه در بعد علمی و پژوهشی و چه در بعد مادی می‌فشارد.
در ضمن دانشجویان علاقه‌مند در رشته‌های مرتبط، می‌توانند پایان‌نامه‌ی خود را در حوزه‌های مرتبط با اچ‌آی‌وی انتخاب کرده و از مزایای این مرکز در زمینه‌های مختلف بهره‌مند شوند.
 
برای مشاهده نامه ی موافقت قطعی مرکز اینجا کلیک کنید.
 
اهداف مرکز

اهداف پژوهشی
۱. توسعه و به‌کارگیری دانش در زمینة بیماری اچ‌آی‌وی؛
۲. بررسی و تحقیق درباره‌ی این بیماری به عنوان یک مشکل جهانی و همه‌گیر؛
۳. انجام پژوهش‌های بنیادی و آزمایشگاهی؛
۴. انجام پژوهش‌های رفتاری و روانشناختی؛
۵. تربیت نیروی انسانی محقق در زمینه‌ی اچ‌آی‌وی؛
۶. ترغیب، تشویق و به‌کارگیری محققان؛
۷. کوشش در جلب توجه و همکاری مراکز تحقیقاتی و اجرایی مربوطه از داخل کشور؛
۸. همکاری علمی با مراکز تحقیقاتی و آموزشی سایر کشورها و سازمان‌های بین‌‌المللی با رعایت قوانین و مقررات کشوری؛
۹. ارائه‌‌ی تحقیقات انجام شده در مجلات و نشریه‌های معتبر داخلی و خارجی؛
۱۰.جمع‌آوری، تنظیم و طبقه‌بندی اسناد، مقالات و مدارک مربوطه در قالب یک بانک اطلاعاتی.



اهداف آموزشی و پیشگیرانه
۱. مداخلات آموزشی به گروه هدف در زمینه‌ی پیشگیری از انتقال اچ‌آی‌وی؛
۲. افزایش سطح آگاهی و نگرش عامه‌ی مردم با آموزش و اطلاع‌رسانی و ایجاد یک موج فرهنگی با کمک تمامی سازمان‌ها و به‌خصوص صدا و سیما، مطبوعات، تابلوهای تبلیغاتی، پمفلت و...؛
۳. افزایش سطح آگاهی خانواده‌های گروه هدف درباره‌ی بیماری اچ‌آی‌وی و راه‌های انتقال آن به منظور کاهش انگ و تبعیض؛
۴. آموزش در زمینة اچ‌آی‌وی و افزایش سطح آگاهی و نگرش افراد در سطح مدارس و دانشگاه‌ها؛
۵. معرفی نشریه‌ها و سایت‌های مربوط به بحران اچ‌آی‌وی.
لیست اخبار صفحه :1